Home
EHBO vereniging Denekamp schaft evenementencaravan aan dankzij bijdrage Univé Oost Fonds

De EHBO vereniging Denekamp heeft op 5 november 2018 tijdens de jaarlijkse ledenbijeenkomst van Univé Oost in Doetinchem een bijdrage ontvangen van maar liefst 10.000 euro. Uit de 168 aanvragen koos de selectiecommissie zes winnende projecten. De EHBO vereniging was met haar aanvraag voor de aanschaf van een caravan en deze om te bouwen tot een doeltreffende en professionele EHBO evenementencaravan de grote winnaar van het Univé Oost Fonds 2018.

Evenementencaravan

De EHBO vereniging beschikt over een enthousiast team vrijwillige EHBO-ers met ruime ervaring in de Eerste Hulpverlening bij evenementen. Onze gediplomeerde vrijwilligers zijn uitgerust met verband- en hulpmiddelen, een AED en portofoons zodat zij adequaat de Eerste Hulp kunnen verlenen. De vrijwilligers staan jaarlijks op meer dan 35 evenementen in Denekamp, Lattrop, Tilligte, Beuningen en Noord-Deurningen.

Wat tot dusver ontbrak was een efficiënte en ideale behandelplek om eventuele slachtoffers te kunnen behandelen en te helpen. Door de aanschaf van een EHBO evenementencaravan kunnen we zorgen voor een betere professionele Eerste Hulpverlening bij evenementen. De caravan bevordert en vergroot tevens de veiligheid maar ook de herkenbaarheid en zichtbaarheid richting  het aanwezige publiek, de deelnemers en de eventuele ambulancedienst.

Met hulp en advies van Gerard en Gerben Steinmeijer van GS Caravans te Denekamp hebben we medio maart een geschikte caravan, met een grote achterdeur, gevonden en opgehaald achter Hamburg in Duitsland. Daarna zijn we met vrijwilligers van onze vereniging begonnen met het ombouwen van de caravan. Zo hebben we onder andere ideale behandelplekken gerealiseerd, doeltreffende opslagruimte, veilige opstap, we hebben caravan toebehoren aangeschaft en de caravan doeltreffend ingericht met EHBO materialen. Tot slot hebben we daarna de belettering en bestickering ontworpen voor de caravan en laten aanbrengen op de caravan. Dankzij het Univé Oost Fonds kunnen we de evenementencaravan nu ook in gebruik nemen op de evenementen.

Door allerlei eisen, normen en regels voor de EHBO m.b.t. de evenementenzorg  is er in mei 2019 een nieuwe evenementen Veldnorm Evenementenzorg in werking getreden. Hierbij valt te denken aan  de levering van de zorg, gedragscode, eisen aan de EHBO post, afkoelingsruimte, herkenbaarheid, privacy,  veiligheid en hygiëne.

Door de aanschaf van de evenementencaravan kunnen we nu, maar ook in de toekomst als EHBO vereniging aan de richtlijnen van de Veldnorm voldoen. We zullen de caravan dus vanaf nu volop gaan inzetten op  de evenementen waarbij wij de EHBO mogen verzorgen.

De vertegenwoordigers van het Univé Oost Fonds zullen nog door onze vereniging worden uitgenodigd voor een bezoek in Denekamp. Zodat zij op een feestelijke wijze zelf kunnen zien wat voor moois wij hebben kunnen realiseren dankzij de gulle bijdrage uit hun fonds.

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 EHBO Denekamp.