Home
Cursus EHBO bij drank- en drugsongevallen

EHBO bij drank- en drugsongevallenOp zaterdag 2 maart 2019 en zaterdag 16 maart 2019 vindt er een cursus EHBO bij drank- en drugsongevallen plaats. De cursus duurt van 8.30-13.00 uur en wordt gehouden in het Irenegebouw aan de Grotestraat in Denekamp.

Aanleiding

Bij het uitgaan en tijdens evenementen zien we steeds vaker dat we als eerste hulpverlener te maken krijgen met overmatig gebruik van drank en drugs. Het gebruik van deze middelen is in de loop der jaren steeds meer ingeburgerd in onze maatschappij. Het overmatige gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker, maar ook vor zijn omgeving. Er wordt tijdens evenementen dan ook steeds vaker gevraagd om een EHBO-er met de aantekening voor eerste hulp bij drank- en drugsongevallen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus wordt ingegaan op het signaleren van het gebruik van drank en drugs en welke invloed dit heeft op de sociale omgeving. Natuurlijk wordt er ook besproken hoe wel en juist niet te handelen als EHBO'er. 

Kosten 

Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. De EHBO-vereniging neemt deze volledig voor haar rekening. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Iedereen dient wel zijn eigen lunchpakketje mee te brengen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze cursus door een mail te sturen aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 EHBO Denekamp.