Home
EHBO Denekamp goed doel Greunloop

De EHBO-vereniging Denekamp is, samen met de Boerderijcampus, geselecteerd als goed doel voor de Greunloop, die op zondag 10 september 2017 plaatsvindt. Daar zijn we als vereniging natuurlijk erg blij mee! De Greunloop is een sponsorloop waarbij deelnemers zowel kunnen hardlopen als wandelen. De opbrengst van de Greunloop gaat naar een goed doel. Onze vereniging wil met een deel van de opbrengst graag kinderreanimatiepoppen en nieuwe AED's aanschaffen.


 

Vanaf januari dit jaar is het verplicht dat EHBO'ers ook leren hoe ze moeten handelen bij verslikking van zuigelingen en reanimatie van kinderen. Behalve dat deze handelingen deel uitmaken van de nieuwe basiscursus EHBO en de reguliere herhalingslessen, willen we ook een cursus Eerste hulp aan kinderen gaan geven. Voor de reanimatielessen gebruiken wij onze kinderreanimatiepop, maar de huidige pop is dringend aan vervanging toe. Daarnaast blijkt in de praktijk dat het handig is om zowel een babyreanimatiepop alsook een kinderreanimatiepop te hebben. We zouden dan ook graag twee nieuwe poppen willen aanschaffen.

Wij vinden het belangrijk om regelmatig het reanimeren van kinderen en volwassenen te oefenen, zodat de cursisten weten hoe ze moeten handelen bij een reanimatie en hoe ze de AED moeten gebruiken. Daarom willen wij graag twee nieuwe AED-trainers aanschaffen.

Afhankelijk van de opbrengst van de Greunloop kunnen wij hopelijk een of meerdere wensen van ons in vervulling laten gaan.

Doe ook mee aan de Greunloop
Tijdens de Greunloop kun je wandelen (11 km), hardlopen (5 en 11 km) en er is een strong-kidsrun met onderweg een aantal spectaculaire spektakels. De kidsrun is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en is gratis. De inschrijfkosten voor het wandelen en hardlopen bedragen € 10,- per deelnemer.

Hoe meer mensen meedoen aan de Greunloop, hoe hoger de opbrengst is en hoe meer geld er naar de EHBO-vereniging Denekamp gaat. Doe daarom ook mee met de Greunloop en vraag je familie, buren en bekenden om zich ook op te geven! Behalve dat het een erg gezellig en sportief evenement is, steun je ook de vereniging. Hoe meer mensen er meelopen, hoe hoger de opbrengst.

Kijk voor meer informatie en opgave op www.greunloop.nl.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 EHBO Denekamp.