Home arrow Vereniging arrow Collecte
Collecte EHBO Denekamp

Ieder jaar houdt de E.H.B.O. vereniging afd. Denekamp een huis-aan-huis collecte in de week vóór Pasen. Deze collecte wordt bij de gemeente Dinkelland aangevraagd in december en medio januari krijgt het bestuur dan formele toestemming om in het werkgebied van de vereniging te collecteren.

Het is vaak een hele tour om voldoende collectanten te mobiliseren; vandaar dat het bestuur ervoor kiest om ook niet-hulpverleners te laten rondgaan. Deze laatste krijgen een verklaring van het bestuur (identificatie), terwijl de leden zich met het diploma kunnen bekendmaken. De collecte wordt in de krant aangekondigd, en de bussen zijn goed herkenbaar (fel oranje met het logo van de vereniging).

Het werkgebied is verdeeld in 17 wijken, met een coördinator voor de betreffende wijk. Als leden extra willen helpen, kunnen ze 1 of 2 vrijwilligers bij het bestuur voordragen. De gemiddelde tijd die het kost om een buurt of straat te collecteren bedraagt slechts 3 uur; tenslotte maken veel handen licht werk, en de tijd kan zelf worden ingedeeld. De ervaring leert dat het beste van 17.30 uur tot uiterlijk 20.00 uur langs de deuren gegaan kan worden.

Wil je collecteren voor de EHBO-vereniging? Meld je dan aan bij Frank Tellman, tel.nr. 06-14607339 of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
© 2023 EHBO Denekamp.