Home arrow Cursussen arrow Basiscursus Reanimatie/AED
Basiscursus Reanimatie/AED

Iedere week worden in ons land ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als niet direct wordt ingegrepen, staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt.

Reanimatie, hartmassage in combinatie met beademing, kan levensreddend zijn. Onmiddellijke alarmering van ambulance en/of arts is echter minstens zo belangrijk. Het duurt meestal 15 minuten voordat een ambulance ter plaatse is. Juist dit kwartier is van levensbelang. Wordt in deze tijd het slachtoffer gereanimeerd, dan stijgen zijn overlevingskansen. Om deze reden is  reanimatie en het gebruik van de AED onderdeel van de basiscursus EHBO. Ook is het mogelijk om alleen de basiscursus Reanimatie/AED te volgen. Voor het praktische deel wordt gebruik gemaakt van oefenpoppen.

Tijdsduur
De basiscursus Reanimatie/AED bestaat uit 1 lesavond van 3 uur (inclusief examen).

Kosten
De basiscursus Reanimatie/AED kost € 30,-. Voor grote groepen of bedrijven en instellingen bedragen de kosten € 25,- per persoon.

Meer informatie
Indien u meer informatie wilt over de de basiscusus Reanimatie/AED, dan kunt u contact opnemen met Frank Tellman, telefoon 06 - 14607339.

 

 
© 2023 EHBO Denekamp.