Home arrow Cursussen arrow Basiscursus EHBO
Basiscursus EHBO

Voor wie?
Deze cursus is bestemd voor hen, die zich in de grondbeginselen van de Eerste Hulpverlening willen bekwamen. Er is geen speciale vooropleiding vereist. Er wordt aandacht besteed aan de belangrijkste functies van het lichaam, de werking en de ligging van de organen en de storingen die kunnen optreden en hoe hierbij te handelen. Levensreddende handelingen, zoals beademing en reanimatie, worden geoefend met reanimatiepoppen. Ook wordt samengewerkt met LOTUS-slachtoffers. Deze slachtoffers zijn getraind om wonden en ongevalssituaties zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven door hulpverleners behulpzaam te zijn om hun vaardigheden op hen te oefenen.

Wanneer?
Jaarlijks start in juni en september bij voldoende deelname op maandagavond een nieuwe basiscursus EHBO. De totale cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten. De lesstof bestaat uit Eerste Hulpverlening, inclusief reanimatie, de module Verbandleer en kleine ongevallen en het onderdeel Eerste Hulp aan kinderen. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen ter verkrijging van het erkende diploma Eerste Hulpverlener.

Om aan het examen te mogen deelnemen moet op de dag van het examen de leeftijd van 16 jaar zijn bereikt.

Kosten
De totale kosten van deze cursus (Eerste Hulpverlening en reanimatie en de module Verbandleer en kleine ongevallen) bedragen, inclusief de lesboeken, éénmalige examenkosten,  lesmateriaal € 160,-. Het bedrag wordt op de eerste cursusavond geïnd.

Aanmelding
Aanmelding voor deze cursus kan d.m.v. het aanmeldingsformulier op deze site.

De geldigheidsduur van het diploma is 2 jaar. Deze termijn kan uitsluitend verlengd worden als ten minste elk jaar de herhalingslessen zijn gevolgd.

Algemene opmerkingen

  • De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur Eerste Hulpverlening;
  • Er wordt les gegeven uit de nieuwste druk van zowel het Oranje Kruisboek als uit Verbandleer en kleine ongevallen. Het lesmateriaal wordt op de eerste cursusavond uitgereikt.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Tellman, telefoon 06-14607339 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
© 2023 EHBO Denekamp.